Намерението на украинските власти,  да изгони унгарския посланик е рискова

...
Намерението на украинските власти,  да изгони унгарския посланик е рискова
Коментари Харесай

Унгария заплаши Украйна, че ще я спре за ЕС

Намерението на украинските управляващи,  да изгони унгарския дипломат е рискова концепция и недружелюбна стъпка, твърди министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто, разяснявайки вероятните реакции на управляващите, откакто в Закарпатска област  местни поданици, издавали паспорти от неговата страна.

Сиярто счита това за преход на " офанзиви " на унгарците Закарпатието на друго равнище. Той даде обещание, че възможното експулсиране на посланик няма да остане без отговор и ще сложи връзките на страните в " друго измерение ", добавя Блиц.

Според него управляващите в страната му следват развиването и могат да подхващат ограничения за закъснение на интеграцията на Украйна. Според ръководителя на отдела, видеото, в което украинските жители, когато аплайват за паспорт се кълнат в Унгария, не е нещо извънредно, защото клетвата " дава отговор на разпоредбите. "

Сиярто акцентира, че възражението на украинските управляващи може да се изясни единствено с вътрешната политическа битка и идните избори. Дипломатът уточни, че двойното поданство е ежедневна процедура в Европейския съюз. " Украинските възражения не демонстрират, че Киев е сериозен за европейската интеграция и присъединението към НАТО ", сподели унгарският министър.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР